Pohja:
200 g suklaapisara keksejä
75 g voita
Täyte:
2,5 dl flora vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
5 isohkoa raparperin vartta
2 dl vettä
2dl sokeria
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
Päällinen:
Mansikoita siivutettuna
6dl mansikkamehua
4 liivatelehteä
Murskaa keksit. Sulata voi ja kaada keksimurskan sekaan. Sekoita tasaiseksi, laita leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaiseksi painellen. Laita pohja jääkaappiin.
Kuori ja paloittele raparperit. Keitä pehmeäksi veden ja sokerin kanssa. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen.
Laita 5 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, vanilja sokeri, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet. Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.
Kun täyte on hyytynyt, laita 4 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Siivuta mansikat ja lado siivut kakun päälle. Kuumenna pieni tilkka mansikkamehua ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos mehun joukkoon ja koko seos hyytyneen kakun ja mansikkasiivujen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Alkuperänen ohje, josta tämä on muunneltu on täältä:
Kommentit