1592283.jpg

6 dl maitoa <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

50 g hiivaa

1 ½ dl sokeria

1,5 tl vanilliinisokeria

1 tl suolaa

2 kananmunaa

1 rkl kardemummaa

100 g voita

n. 12 dl vehnäjauhoja

keittämiseen rypsiöljyä

 

Välissä:

omenamarmeladia

kanelia

sokeria

voita

 

Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri, suola, munat ja kardemumma. Sekoita joukkoon vähitellen vehnäjauhot. Sulata rasva ja alusta se taikinaan. Kohota taikina liinalla peitettynä. Kaulitse taikina levyksi ja lisää voi, marmeladi, kaneli ja sokeri päälle. Rullaa tangoksi ja leikkaa parin sentin vahvuisiksi siivuiksi. Anna pullien kohota noin puolen tunnin ajan.

Kuumenna öljy n.160-180 -asteiseksi ja kypsennä munkkeja molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta kypsät munkit valumaan hetkeksi talouspaperin päälle. Lopuksi sokeroi munkit.