1015123.jpg

Pohja: <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

150 g voita tai margariinia

4 munaa

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

 

Lisäksi pohjaan:

 

1/2 dl lämmitettyä maitoa

3 rkl kaakaojauhetta

1 rkl tummaa murukahvijauhetta (esim. Red Cup, Nescafé)

 

Kuorrutus:

 

4 dl  tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 tl tummaa murukahvijauhetta

3 rkl kuumaa kahvijuomaa

50g voita tai margariinia sulatettuna

 

Koristeluun:

 

n. 50 g suklaakahvipapumakeisia

 

Valmista pohja. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa ja maitoa.

 

Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita maitoon kaakaojauhe ja murukahvi. Lisää seos taikinaan.

 

Levitä puolet vaaleasta taikinasta leivinpaperin päälle uunipannulle, ei aivan reunoja myöten, koska taikina leviää uunissa. Nostele tumma taikina lusikalla pilkuiksi vaalean taikinan päälle. Levitä loput vaaleasta taikinasta "huolimattomasti" päälle.

 

Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n.20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Nosta kypsä pohja uunista ja anna jäähtyä.

 

Valmista kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä tasaiseksi, älä keitä. Leikkaa kakkupohja neliöiksi. Levitä lämmin kuorrutus paloille niin, että se vähän valuu reunoilta. Koristele kahvipapumakeisilla. Anna kuorrutuksen jähmettyä.

 

Voit tehdä kuorrutusta 1 1/2 -kertaisen annoksen, jos haluat kuorrutuksesta oikein runsaan.

 

Kahvipapumakeisten asemesta voit ripottaa vielä pehmeän kuorrutuksen päälle suklaanonparelleja.

 

Ohje napattu Maku lehdestä 8/06

 

Tein 1 1/2 kertaisen annoksen päällystettä ja levitin tasaisesti koko piirakan päälle. Tuli jotenkin "siistimmän" näköinen =)